SABOZA
Diamantboor- Zaag- & Bevestigingstechnieken +31 (0)6 53 54 37 84

KRUIPRUIMTE VENTILATIE

Vocht is altijd aanwezig in een kruipruimte, dit komt omdat het vocht vanuit het grondwater capillair omhoog trekt. Daarnaast dringt vocht, afkomstig van het hemelwater, ook binnen in de kruipruimte via de fundering. Vooral in oudere gebouwen kan het aanbrengen van goede kruipruimte ventilatie noodzakelijk zijn voor beluchting én ventilatie van kruipruimtes en/of spouwmuren. Bij overmatig vocht in de kruipruimte is een standaard vloerventilatie koker, welke tijdens de bouw wordt ingemetseld, niet voldoende. Deze geven te veel weerstand en voeren de lucht slechts matig af. De oplossing hiervoor zijn renovatiekokers. Met goede kruipruimte ventilatie voorkomt u problemen zoals bijvoorbeeld een muffe geur van vocht en nare luchtjes van onder de vloer. 

Kruipruimte ventilatie regelt u makkelijk en snel via SABOZA.nl 


Voorkom vochtproblemen door uw kruipruimte te ventileren

Het is belangrijk dat de kruipruimte goed kan ventileren. Hiermee kunt u vochtproblemen voorkomen. Dankzij die vochtproblemen ontstaat er na verloop van tijd vaak een muffe geur in huis. Door voldoende en goede kruipruimte ventilatie kunnen deze problemen ingeperkt en veelal geheel verholpen worden. Vochtproblemen veroorzaken vaak schimmel en betonrot. Vandaar dat het een risico is om de ventilatie van de kruipruimte dicht te zetten .

  • kruipruimte-ventilatie-werking 1-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-zijaanzicht-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-1-saboza.nl


Wat is kruipruimte ventilatie?

Als wij uw kruipruimte gaan ventileren gaan wij als volgt te werk. We boren een gat door de buitenmuur. Dat gat gaat schuin naar beneden de kruipruimte in. Daarna plaatsen we een koker in het geboorde gat welke we netjes vastzetten. Ten slotte komt er aan de buitenkant op de muur een rooster. Daardoor is het geheel netjes en esthetisch keurig afgewerkt en raakt de ventilatiekoker niet verstopt met vuil van buiten. Bovendien zorgt het rooster ervoor dat er geen ongedierte binnen kan komen. Meestal komen de ventilatiekanalen ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond in de muur.

  • kruipruimte-ventilatie-gat-boren-in-metselwerk-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-geboord-gat-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-1-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-3-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-4-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatiekoker-5-saboza.nl
  • kruipruimte-ventilatie-renovatierooster-saboza.nl


Wanneer is mijn kruipruimte genoeg geventileerd?

Volgens het bouwbesluit is het niet verplicht om uw kruipruimte te ventileren. Echter, het is wel vaak aan te raden. Hoeveel ventilatiemogelijkheden er in uw huis aanwezig moeten zijn varieert per gebouw. Daarnaast is ook de bodemsoort waarop het huis of het gebouw staat een relevante factor. Omdat de grootte en de diepte van kruipruimtes verschillend is loopt ook de hoeveelheid benodigde ventilatie uiteen. Gemiddeld heeft een woning tussen de vier en de zes kanalen voor ventilatie. Wij kunnen u hierin adviseren.

SABOZA GROEP boort, levert en plaatst voor u de juiste renovatieroosters en/of ventilatiekokers.

Hebben wij uw interesse gewekt? Heeft u behoefte aan meer informatie of een nadere kennismaking met ons? Wij staan u graag te woord, wij adviseren u geheel vrijblijvend en bieden u, indien gewenst, een offerte op maat aan. U kunt ons bellen +31 (0) 6 53 54 37 84 of u kunt ons contactformulier invullen.