SABOZA
Diamantboor- Zaag- & Bevestigingstechnieken +31 (0)6 53 54 37 84

SABOZA Bevestigingstechniek

BEVESTIGEN & TREKPROEVEN 

Alles wat bevestigd wordt, moet natuurlijk ook echt vast blijven zitten. Of het nu gaat om bevestiging van staal constructies, machines, hekwerken, leuningen en kolommen, géén enkel type verankering heeft nog geheimen voor ons. Wij bieden het totaalpakket van sparing tot en met rapportage. SABOZA Bevestigingstechniek & Verankeringen: Voor als het écht goed vast moet zitten!

 • bbtec-bevestigen-2-saboza.nl
 • bbtec-bevestigen-3-saboza.nl
 • bevestigen-schiphol-2-gaten-boren_hhb-saboza-dewitbetontechniek
 • bevestigen-schiphol-1-vooraanzicht_ ankerplaat_m20-saboza-dewitbetontechniek
 • bevestigen-12-saboza.nl
 • bevestigen-1-saboza.nl
 • bbtec-gevel-renovatie-anker-1-saboza.nl
 • bbtec-renovatie-anker-breedplaatvloeren-1-saboza.nl
 • bevestigen-13-brienenoordbrug-1990-dewitbetontechniek-saboza.nl
 • bevestigen-2-saboza.nl
 • bevestigen-3-saboza.nl
 • bevestigen-4-saboza.nl
 • ankers-testen-1-saboza.nl
 • bevestigen-9-saboza.nl
 • bevestigen-8-saboza.nl


BEVESTIGEN

PLAATSEN VAN VERANKERINGEN IN ALLE SOORTEN EN MATEN

Het boren van gaten met een kleine diameter in beton of steen en het inlijmen van ankers of wapening valt binnen onze branche onder de noemer bevestigen/verankeringen. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van een groot aantal verschillende ankers en de bijbehorende lijmsoorten. Ervaring welke is opgedaan in de praktijk, maar ook gebaseerd op kennis vergaard uit opleiding en/of documentatie.

Als het gaat om het boren van gaten en het inlijmen van ankers ten behoeve van een staalconstructie, balusters, prefab elementen, etc., etc., kan men ervan uit gaan dat het om maatvast werk gaat. In dat geval kiezen wij ervoor om de gaten met diamant te boren, zodat wij door de wapening heen kunnen boren en dus niet van de maatvoering hoeven af te wijken.

Gaat het om een groot aantal gaten waarbij de wapening ten behoeve van een aanstort geplaatst moeten worden, dan kiezen wij ervoor om de gaten met widia te boren. Het grootste voordeel van het boren met widia is dat dit vele malen sneller gaat en daardoor goedkoper is. Een ander bijkomend voordeel is dat de binnenzijde van het gat tijdens het boren direct opgeruwd wordt, waardoor de lijmverbinding tussen de wapening en het beton of steen een betere hechting heeft.

Nadelen van het boren met widia is dat er tijdens het boren kwartstof vrijkomt en het feit dat er niet door de wapening heen geboord kan worden. Hierdoor zijn wij soms genoodzaakt om enkele centimeters van de maatvoering af te wijken. Omdat wapening ten behoeve van een aanstort in de meeste gevallen niet tot op de centimeter nauwkeurig geplaats hoeft te worden, levert de afwijking van de maatvoering in de meeste gevallen géén problemen op. Om stofoverlast tijdens het boren met widia te voorkomen maken wij gebruik van speciaal ontwikkelde afzuigsystemen of passen holle hamerboren (hhb) met geïntegreerd stofafzuiging toe.

Het inlijmen van ankers en/of wapening kan met allerlei verschillende soorten lijm. Lijm op basis van cementgebonden mortel en epoxy zijn de meest voorkomende lijmsoorten. De toe te passen lijm is grotendeels afhankelijk van de uiteindelijke belasting van het anker en/of de wapening, de hoeveelheid ankers en/of de wapening, het vochtgehalte en de (buiten) temperatuur. Ondanks dat de toe te passen lijm veelal wordt voorgeschreven door een constructeur, zijn wij ten alle tijde bereid met u mee te denken en te beoordelen of er geen efficiënter alternatief toegepast kan worden.

Mede dankzij een goede, jarenlange relatie en nauwe samenwerking met onze leveranciers, zijn wij van de SABOZA GROEP dé specialist in ankerverlijmingen. Chemische en/of mechanische verankeringen. Welke specificaties u ook wilt, wij regelen het voor u en natuurlijk alles 100% muurvast! Wij bieden u de mogelijkheid om u volledig te ontzorgen. Geen enkel type verankering, heeft met ruim 35 jaar kennis en ervaring, nog geheimen voor ons. Wij boren en plaatsen alle denkbare verankeringen t/m M64. Aan de hand van de door u aangeleverde gegevens kunnen wij u adviseren welk type anker en/of wapening en lijm het best toegepast kan worden. Vervolgens kunnen wij de gaten boren, schoonmaken en de ankers en/of wapening inlijmen. Indien gewenst kunnen wij tegen een meerprijs trekproeven (laten) verrichten, hierdoor is een correcte uitvoering gegarandeerd en op de juiste manier gerapporteerd. Ook voor het leveren van lijm, draadstangen, stekken en/of doken in alle kwaliteit soorten en maten bent u natuurlijk bij SABOZA GROEP aan het juiste adres!

 • trekproeven_op_verankeringen-1-saboza.nl-dewitbetontechniek.nl-bbtec
 • trekproeven_op_verankeringen-2-saboza.nl-dewitbetontechniek.nl
 • trekproeven_op_verankeringen-3-saboza.nl-dewitbetontechniek.nl


TREKPROEVEN OP VERANKERINGEN

KWALITEITSBORGING DOOR MIDDEL VAN TREKPROEVEN

Ankers en/of stekken die door een gecertificeerde applicateur van SABOZA GROEP aangebracht worden onder certificaat, kunnen tegen een meerprijs, steekproefsgewijs worden getest op basis van trekproeven. Hiervoor kan dan een certificaat worden afgegeven hierdoor is een correcte uitvoering gegarandeerd en op de juiste manier gerapporteerd. De frequentie en de te testen hoeveelheden, worden door de constructeur of de opdrachtgever opgegeven.

Hebben wij uw interesse gewekt? Heeft u behoefte aan meer informatie of een nadere kennismaking met ons? Wij staan u graag te woord, wij adviseren u geheel vrijblijvend en bieden u, indien gewenst, een offerte op maat aan. U kunt ons bellen +31 (0) 6 53 54 37 84 of u kunt ons contactformulier invullen.